Over Maxime

Leuk je te ontmoeten!

Hoi, ik ben Maxime, of eigenlijk Max. Pedagoog, trainer en coach voor kinderen, jongeren en ouders. Enthousiast, vrolijk en positief zijn de woorden die mijzelf en mijn werkwijze omschrijven. Ik ben opgegroeid in Hoogvliet Rotterdam en ben echt een stadsmens. De dynamische wereld van een stad vind ik fascinerend en vandaar ook mijn passie om kinderen en ouders te helpen in de grootstedelijke context.

Als klein meisje wist ik al dat ik met mensen wilde werken en mijn eigen bedrijf wilde starten binnen het sociale domein. Ik hielp als tiener op mijn voormalige basisschool en ik gaf bijles aan de onderbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs. Als snel merkte ik dat ik mijn empathisch vermogen en creativiteit kon inzetten bij mijn lessen om de kinderen extra te motiveren bij hun werk. De logische stap was daarom om na mijn vwo-opleiding de studie Pedagogische Wetenschappen te volgen aan de Erasmus Universiteit.

Tijdens mijn studie leerde ik gesprekstechnieken, theorieën over onderwijs en de ontwikkelingsstadia die kinderen doormaken. In de laatste twee jaar van mijn studie heb ik stage gelopen bij twee verschillende basisscholen waar ik de kennis van mijn opleiding kon toepassen in de praktijk. In de stageperiodes zag ik dat de kinderen door de begeleiding groeiden als mens, hun eigen doelen behaalden en hierdoor gelukkiger werden. Ik las het altijd, maar nu ondervond ik het zelf: ik kan een verschil maken voor deze kids! Vanaf dat moment wist ik dat hier mijn hart ligt en dat ik niks anders meer wil dan de kinderen begeleiden en ondersteunen op hun pad naar geluk.

Kenmerken van mijn werkwijze

Een van de leukste aspecten van mijn werkzaamheden vind ik het individuele contact met de kinderen en daarin betekenisvol te zijn. Bij Maximaal zijn er geen problemen maar uitdagingen. Deze uitdagingen pakken wij aan, gaan ermee aan de slag totdat de uitdaging gekrompen is tot een kleine drempel. Dat is ook de visie die wij hanteren.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat de kinderen en jongeren zich veilig en comfortabel voelen bij Maximaal. Door middel van een open speelse en vriendelijke houding hoop ik dat ieder kind en ouder zich welkom voelt. Ik vind het ook belangrijk om transparant te werken, ik stel de gezinnen graag op de hoogte van de vorderingen en gesprekken en vind persoonlijk contact een plicht binnen de organisatie. Ook vind ik het van belang dat de groei zichtbaar is voor het gezin; mijlpalen die behaald zijn vieren wij.

‘‘’Durf jezelf te zijn in een wereld waarin je bent afgestemd op anderen.’’.’

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Schroom niet en maak een afspraak

Advertentie
%d bloggers liken dit: