Over Maximaal

”Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

-Albert Einstein

Maximaal staat voor het maximale uit ieder kind te halen. Dit betekent niet dat hoogst haalbare wordt verwacht, maar dat ieder kind zijn eigen plafond kan bereiken. Ik geloof er in dat ieder kind zijn eigen authentieke unieke zelf is met een eigen pad. Ons doel is dat de kinderen zichzelf kunnen ontplooien tot hun gelukkige unieke zelf. Wij willen een bijdrage leveren op het didactische domein, het sociale domein en wereldoriëntatie & burgerschap.

Volwassenen en kinderen komen in aanraking met uitdagingen die hen onzeker kan maken. Bij Maximaal zien wij deze uitdagingen als leermomenten; eerst door een dal heen om vervolgens weer te stijgen. Kinderen en jongeren weten soms niet waar hun kracht ligt en dat kan frustrerend zijn. Samen gaan wij op ontdekkingsreis naar deze bijzondere en waardevolle gave.

Ook bieden wij lessen, pedagogische hulp en colleges aan voor basisscholen, middelbare scholen en studenten.

Bij Maximaal helpen bij kinderen en ouders met uitdagingen die ieder gezin wel tegenkomt. Wij zijn geen orthopedagogisch bedrijf, waardoor wij geen diagnoses stellen.

Expertises
Opvoedvragen

Veel ouders hebben vragen over de opvoeding van hun kind. Bekende thema’s zijn voeding, slapen, pesten en sociale media. Wij hebben geen kant en klaar advies, maar wij kijken naar uw specifieke situatie en stemmen het traject hierop af.

Grootstedelijke context

Hoogvliet en omgeving zijn onderdeel van de grote stad. In de stad zijn er andere uitdagingen dan op het platteland. Bij Maximaal houden wij rekening met demografische, grootstedelijke en multi-culturele kenmerken.

Belevingswereld kind

Het is van belang dat de coachsessies, gesprekken en lessen bij het kind aansluiten en bij zijn eigen belevingswereld. Er wordt rekening gehouden met de ontwikkelingsleeftijd, denkvermogen en sociale achtergrond.

Hulp op maat

Iedere samenwerking en opdracht is uniek. De trajecten worden voor iedere school, iedere ouder en kind passend ontworpen, waardoor de hulp op maat wordt aangeboden. Creativiteit and ”thinking out of the box” dragen hieraan bij.

Onze waarden
Missie

Onze missie is om ieder kind zijn eigen authentieke zelf te laten zijn met respect en waardering naar zichzelf toe. Daarnaast proberen wij handvatten te geven om op een constructieve positieve manier met obstakels om te gaan.

Denk in mogelijkheden

Positiviteit en optimisme zorgen niet alleen voor vreugde en groei in het leven, maar ook in de ontwikkeling. De focus ligt niet op de zwakheden en problemen maar juist op de kwaliteiten. Wij werken oplossingsgericht vanuit een growth mindset.

Visie

Ieder kind is uniek en staat centraal in zijn zijn/haar eigen ontwikkeling. Dit doen wij door de talenten en kwaliteiten van de kinderen centraal te stellen. Met plezier, begrip en respect proberen wij deze ontwikkeling te ondersteunen.

Talentontwikkeling

Ieder mens heeft een talent en capaciteiten. Door deze talenten te ontdekken, herkennen en erkennen krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en kunnen zij de uitdagingen in het dagelijks leven aangaan.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Schroom niet en maak een afspraak

Advertentie
%d bloggers liken dit: